۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۷۴۹۴۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۹ - ۲۷-۰۳-۱۴۰۳
کد ۹۷۴۹۴۶
انتشار: ۱۶:۵۹ - ۲۷-۰۳-۱۴۰۳

چرا نامزدها ریاست جمهوری مشاوران خود را معرفی نمی کنند؟ 

چرا نامزدها ریاست جمهوری مشاوران خود را معرفی نمی کنند؟ 
فقط در سال 1384 مصطفی معین در هنگام ثبت نام، معاون اول (محمدرضا خاتمی) و سخنگوی دولت خود (الهه کولایی) دولت آینده خود را بدون این که تکلیف قانونی داشته باشد، معرفی نمود.

عصرایران ؛‌ ابراهیم ایوبی - اگر مراحل انتخابات ریاست جمهوری را بر اساس قوانین و مقررات کشور دسته بندی کنیم، هفت مرحله یا خوان را شامل می شود: اعلام نامزدی، ثبت نام، بررسی صلاحیت ها، تبلیغات، رأی گیری، اعلام نتایج و رسیدگی به اعتراض نسبت به نتایج اعلام شده از سوی شورای نگهبان. بماند که مرحله اول با وجود داشتن یک اصل از قانون اساسی (اصل 116 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بیان می دارد: «نامزدهای ریاست جمهوری باید قبل از شروع انتخابات آمادگی خود را رسما" اعلام کنند...».) چندان به اجرا در نمی آید.  
 
شورای نگهبان در بخشی از «سیاست های کلی انتخابات» که در 24 مهرماه 1395 توسط مقام رهبری ابلاغ شد، موظف به تعریف و اعلام معیارها و شرایط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شد. این شورا در اجرای این تکلیف، در تاریخ 20 دی ماه 1396 متنی با نام طولانی «تعریف، معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری» را تصویب نمود که در 8 اردیبهشت ماه 1400 نیز اصلاح شده است. در ماده 2 این تصویب نامه 12 شرط برای امکان ثبت نام در انتخابات در نظر گرفته شده که بند (7) به «معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه ها و توان مدیریتی» اختصاص دارد. 
 
بر این اساس هر داوطلب تا زمانی که فهرست مشاوران خود را به همراه دیگر مدارک چون شناسنامه، مدرک تحصیلی، سوابق شغلی و همچنین برنامه ها و خط مشی های اجرایی و... ارائه نکند، از او ثبت نام به عمل نخواهد آمد. تمامی این هفت نامزد تأیید صلاحیت شده در هنگام نام نویسی نام چند مشاور را به شکل رسمی و مکتوب به وزارت کشور داده اند، مگر نه از مرحله تأیید صلاحیت عبور نمی کردند. انتظار طبیعی افکار عمومی این است که این نامزدها برای آگاهی بیشتر انتخاب کنندگان از جهت گیری ها و ترکیب احتمالی دولت آیند، فهرست اسامی مشاوران خود را که در روز انتخابات به شورای نگهبان داده اند منتشر نمایند. 
 
باید دانست فهرست مشاوران سند محرمانه ای نیست که افشای آن عقوبتی داشته باشد. البته شورای نگهبان تکلیفی برای انتشار ندارد و حتی خود داوطلبان تأیید صلاحیت شده نیز بر طبق قوانین و مقررات انتخاباتی وظیفه قانونی به بیان نام این افراد ندارند؛ اما این اعلام میزان پایبندی هریک از نامزدها به شعار شفافیت را نشان می دهد و به نظر می رسد در اقبال به رأی آوری نیز بی تأثیر نخواهد بود. فقط در سال 1384 مصطفی معین در هنگام ثبت نام، معاون اول (محمدرضا خاتمی) و سخنگوی دولت خود (الهه کولایی) دولت آینده خود را بدون این که تکلیف قانونی داشته باشد، معرفی نمود.

ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود